Edició bàsica de fotografies amb Lightroom Mobile

6 nov., 2023 | Consells | 0 comments

Potència la teva creativitat!

Benvingudes, amants de la fotografia! En aquest post, explorarem una poderosa eina per a l’edició de fotos: Lightroom Mobile. La millor part és que és completament gratis. Si ets un entusiasta de la fotografia que desitja millorar les teves fotos amb apps gratuïtes, ets al lloc adequat.

Per què triar Lightroom Mobile

Lightroom Mobile és una versió simplificada d’Adobe Lightroom, però no subestimis la seva capacitat. Ofereix una àmplia gamma d’eines d’edició que et permetran transformar les teves fotos d’una manera sorprenent. A més, està disponible tant per a iOS com per a Android, la qual cosa ho fa accessible per a la majoria dels dispositius mòbils.

Pas 1: Importar les teves fotografies

Per a començar, descàrrega l’aplicació Lightroom Mobile si encara no ho has fet i obre-la. Després, importa les teves fotos tocant la icona de la càmera en la part inferior de la pantalla. Pots seleccionar fotos directament des de la teva galeria o realitzar una fotografia des de l’aplicació directament.

Pas 2: Ajustos Bàsics

Una vegada que les teves fotos estiguin carregades al Lightroom Mobile, és hora de realitzar alguns ajustos bàsics. Toca la pestanya “Llum” per a trobar controls lliscants que et permeten ajustar l’exposició, contrast, llums, ombres, blancs i negres. Aquests són els ajustos fonamentals que poden fer una gran diferència en les teves imatges.

Pas 3: Millorar el color

La pestanya “Color” et permet ajustar la temperatura, matís, saturació i luminància dels colors. Això és útil per a corregir l’equilibri de blancs o realçar uns certs tons en la teva imatge

Desplegant aquest menú també pots editar cada color per separat i escollir-ne el to, la saturaciño i la lluminancia.

També hi trobaràs un aparta que es diu “gradació de color” que et permet modificar el color de les llums, les ombres i els mitjos tons.

Pas 4: Efectes i detalls

A la pestanya “Efectes”, pots agregar vinyetes, gra i ajustar la degradació per a donar-li un toc creatiu a les teves fotos. La pestanya “Detall” et permet millorar la nitidesa i reduir el soroll per a obtenir imatges més nítides i netes.

Pas 5: Filtres i presets

Lightroom Mobile ofereix una sèrie de filtres i presets preestablerts que pots aplicar amb un sol toc. Experimenta amb ells per a veure com poden transformar les teves fotos de manera ràpida i senzilla.

També pots trobar presets descarregables gratuïts o de pagament (normalment el preu és molt assequible)

Pas 6: Exportar les teves fotografies

Una vegada que hagis acabat d’editar les teves fotos, toca la icona de compartir i selecciona “Exportar como” per a guardar la imatge editada en la teva galeria.

S’obrirà una altre finestra on podràs escollir el tipus d’arxiu (jpg, dng, tif…) les mides de la fotografia i la qualitat.

També hi ha la possibilitat d’incloure una marca d’aigua.

Si obres el menú de “Més opcions” pots escollir quina informació vols que s’adjunti a la fotografia com per exemple la geolocalització.

L’edició de fotografies amb Lightroom Mobile és una forma efectiva i gratuïta de millorar les teves imatges. A mesura que et familiaritzis amb l’aplicació, podràs realitzar edicions més avançades i creatives. Així que, anima’t a experimentar i veuràs com les teves fotos cobren vida amb cada ajust que realitzis!

T’agradaria aprendre més sobre edició de fotografies o algun altre tema relacionat ? Deixa’m les teves preguntes i suggeriments en els comentaris!

Ivet Jornet, fotografa de marques i emprenedors

Soc la Ivet de Mataró, l’any 2011 vaig començar els meus estudis de fotografia i des de llavore’ns he experimentat amb la tècnica i participat en diferents exposicions.

El meu objectiu és ser una eina a disposició de la societat, ajudar a créixer projectes que deixin empremta, que beneficiïn tant a la societat com al medi ambient.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquestes publicacions et poden interessar

El meu viatge a Mallorca

El meu viatge a Mallorca

Com moltes ja sabeu, hem passat una setmaneta a Mallorca. El primer viatge de la Sança amb avió! Tota una aventura. Hem pogut visitar platges i...

Aquesta web utilitza cookies, Les acceptes?   
Privacidad