Triar l’equip adequat per a la fotografia de producte

9 oct., 2023 | Consells | 0 comments

L’equip de càmera que triïs exerceix un paper fonamental en la qualitat de les teves imatges de productes. En aquesta guia, explorarem diferents opcions de càmeres, lents i accessoris per a adaptar-se a diverses necessitats de la fotografia de productes. Ja sigui que estiguis fotografiant joieria fina, electrònica o aliments, trobaràs la combinació perfecta d’equip per a capturar imatges impressionants.

Foto de Roberto Nickson: https://www.pexels.com/es-es/foto/apple-camara-ordenador-portatil-fotografia-7698475/

Càmeres:

Càmeres DSLR: En les càmeres DSLR (Digital Single Lens Reflex) la llum que passa a través del lent, arriba a un mirall orientat amb un angle de 45 graus, que rebota el feix de llum cap a un pentaprismasón versàtils i ofereixen un control manual complet. Són ideals si planeges realitzar fotografia de productes de manera regular i desitges ajustar paràmetres com l’obertura i la velocitat d’obturació.

Foto de Pixabay: https://www.pexels.com/es-es/foto/camara-dslr-negra-sobre-superficie-blanca-51383/

Càmeres sense mirall: Les cambres sense mirall són més compactes i lleugeres que les DSLR, però encara ofereixen un alt rendiment. Són perfectes si necessites un equip portàtil per a sessions de fotografia de productes en ubicacions diferents.

Càmeres compactes avançades: Algunes càmeres compactes avançades ofereixen característiques avançades i una qualitat d’imatge sorprenent en un cos petit. Són una excel·lent opció si tens un pressupost limitat o si busques una cambra addicional per a situacions de viatge o d’improvisació. Jo tinc la Canon G9X que utilitzo quan marxo de vacances, és lleugera i molt petita.

Lents:

Lents Macro: Les lents macro són ideals per a la fotografia de productes, ja que et permeten capturar detalls minuciosos i primers plans sorprenents. Busca un objectiu macro amb una distància focal adequada per als teus productes.

Lents de distància focal fixa: Aquests lents ofereixen una qualitat d’imatge excepcional i sovint tenen obertures àmplies que permeten un desenfocament de fons bell (*bokeh). Els lents de 50 mm i 85 mm són populars per a retratar productes però hi ha lents de distància focal fixa de tota mena.

Lents zoom: Els lents zoom són versàtils i convenients per a la fotografia de productes. Poden adaptar-se a diferents distàncies focals, la qual cosa et permet variar les teves preses sense canviar de lent.

Accessoris:

Trípode: Un trípode estable és essencial per a evitar la trepidació de la càmera, especialment en sessions de llarga exposició o en sessions on, una vegada escollit l’enquadrament, vols anar fent canvis de composició sense moure la càmera. Et recomano buscar-ne un amb potes ajustables i un cap giratori. Tens moltes opcions amb preus molt variables.

Difusors i Reflectors: Aquests accessoris t’ajudaran a controlar la llum. Els difusors suavitzen la llum dura, mentre que els reflectors poden emplenar les ombres i millorar la il·luminació. Al mercat hi ha moltes opcions però per a començar, et recomano aquests que són 5 en 1: Reflector blanc, negre, daurat, platejat i un semitransparent.

  • Softboxes o Paraigua: Si uses il·luminació artificial, els softboxes o paraigües difonen la llum de manera uniforme, creant una il·luminació suau i uniforme en els teus productes.

Fons i Superfícies: Inverteix en fons de diferents colors i textures per a adaptar-se a l’estètica dels teus productes. Les superfícies com a taules de fusta, marbres o acrílics poden agregar interès visual. Jo utilitzo els fons de la marca FONDOS PARA FOTOGRAFOS. Tenen molta varietat i la qualitat és molt bona.

En resum, triar l’equip de càmera adequat per a la fotografia de productes és essencial per a aconseguir resultats professionals. Considera les teves necessitats específiques i pressupost en seleccionar la teva càmera, lents i accessoris. Amb l’equip adequat a les teves mans, estaràs ben preparat per a capturar imatges impressionants que ressaltin els teus productes i atreguin als teus clients. Comença a crear el teu estudi de fotografia de productes perfecte avui mateix!

Si tens dubtes o vols ampliar la informació que he explicat al post, pots deixar-me un comentari o enviar-me un correu AQUÍ i et respondré el me´s aviat possible.

Ivet Jornet, fotografa de marques i emprenedors

Soc la Ivet de Mataró, l’any 2011 vaig començar els meus estudis de fotografia i des de llavore’ns he experimentat amb la tècnica i participat en diferents exposicions.

El meu objectiu és ser una eina a disposició de la societat, ajudar a créixer projectes que deixin empremta, que beneficiïn tant a la societat com al medi ambient.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquestes publicacions et poden interessar

El meu viatge a Mallorca

El meu viatge a Mallorca

Com moltes ja sabeu, hem passat una setmaneta a Mallorca. El primer viatge de la Sança amb avió! Tota una aventura. Hem pogut visitar platges i...

Aquesta web utilitza cookies, Les acceptes?   
Privacidad