Crea un estudi casolà (econòmic)per a la fotografia de producte

2 oct., 2023 | Consells | 0 comments

T’agradaria millorar la qualitat de les teves fotos de producte sense gastar una fortuna en un estudi professional? En aquesta entrada de blog, et mostrarem com configurar un estudi casolà (econòmic) per a la fotografia de producte. Amb alguns consells i trucs , podràs aconseguir imatges d’alta qualitat que destacaran els teus productes sense gastar una fortuna (jo vaig començar així):

Triar l’Espai Adequat

Cerca un espai en la teva llar que estigui ben il·luminat i tingui suficient espai per als teus productes i equip. Una habitació amb finestres grans és ideal, ja que la llum natural pot ser la teva millor amiga en la fotografia de productes.

Fons i Superfície

Crea un fons net i sense distraccions per a les teves fotos. Pots utilitzar paper de colors sòlids o teles llises. Per a una superfície, una taula gran o una planxa de fusta *contrachapada pintada de blanc o negre funcionaran bé.

Llum Natural

Aprofita la llum natural sempre que sigui possible. Col·loca la teva àrea de treball prop d’una finestra gran. Utilitza cortines translúcides o difusors per a suavitzar la llum i evitar ombres dures.

Il·luminació Artificial

Si la llum natural és insuficient, considera invertir en llums d’estudi assequibles, com *softboxes o llums LED. Aquestes poden proporcionar una il·luminació constant i uniforme per a les teves fotos de productes.

Trípode

Un trípode és essencial per a evitar la trepidació de la càmera i mantenir les teves fotos nítides. Assegura’t que sigui prou robust per a la teva cambra i equip.

Càmera i Lents

Utilitza una càmera DSLR o una càmera sense mirall amb l’opció de control manual. Un objectiu macro és ideal per a capturar detalls nítids en productes petits.

Configuració de la Càmera

Aprèn a configurar l’obertura, la velocitat d’obturació i la sensibilitat ISO segons les necessitats del teu producte. Una obertura àmplia (número f sota) pot aconseguir un fons borrós, mentre que una obertura estreta (número f alt) proporciona una major profunditat de camp.

Suport per a Productes

Utilitza suports o suports improvisats per a mostrar els teus productes de manera atractiva. Pots usar filferro, cartó, o qualsevol altre material que funcioni per a sostenir els teus productes en posició.

Edició Posterior

Després de fer les teves fotos, dedica temps a l’edició posterior. Programes com Lightroom o programari gratuït com GIMP poden ajudar-te a millorar el contrast, la saturació i eliminar imperfeccions.

Pràctica i Experimenta

La pràctica constant és la clau per a perfeccionar les teves habilitats. Experimenta amb diferents angles, configuracions i estils per a trobar el que millor funcioni per als teus productes.

Ara ja saps com configurar un estudi casolà (econòmic) per a la fotografia de producte.

Recorda que la paciència i l’experimentació són els teus aliats en aquest viatge. Amb pràctica i determinació, aconseguiràs crear d’imatges de producte d’alta qualitat que atrauran als teus clients i milloraran el teu negoci.

Si tens cap dubte o vols preguntar qualsevol cosa, tens espai als comentaris.

I si no et veus en cor de fer les fotografies tu mateixa, sempre pots omplir el FORMULARI DE CONTACTE i treballar amb mi!

Ivet Jornet, fotografa de marques i emprenedors

Soc la Ivet de Mataró, l’any 2011 vaig començar els meus estudis de fotografia i des de llavore’ns he experimentat amb la tècnica i participat en diferents exposicions.

El meu objectiu és ser una eina a disposició de la societat, ajudar a créixer projectes que deixin empremta, que beneficiïn tant a la societat com al medi ambient.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquestes publicacions et poden interessar

El meu viatge a Mallorca

El meu viatge a Mallorca

Com moltes ja sabeu, hem passat una setmaneta a Mallorca. El primer viatge de la Sança amb avió! Tota una aventura. Hem pogut visitar platges i...

Aquesta web utilitza cookies, Les acceptes?   
Privacidad