Els Conceptes Bàsics de la Fotografia de Producte

25 set., 2023 | Consells | 0 comments

Una introducció al món de la fotografia de producte

La fotografia de producte és una disciplina fascinant i essencial en el món del comerç electrònic i la publicitat. Si alguna vegada t’has preguntat com les imatges de productes es veuen tan perfectes en els catàlegs en línia o en els anuncis, estàs a punt de descobrir-ho.

En aquesta entrada del blog, et submergiré en els conceptes bàsics de la fotografia de producte, explorant tècniques, equips i il·luminació essencials que t’ajudaran a capturar imatges impressionants dels teus productes. Ja siguis un aspirant a fotògraf de producte o un amo de negoci que busca millorar les seves imatges de productes, aquest post et proporcionarà una base sòlidaper a començar.

Equip Bàsic

Abans de submergir-nos en les tècniques de fotografia de productes, és important conèixer l’equip essencial que necessites. Aquí tens una llista bàsica:

Càmera: Preferiblement una càmera DSLR o una càmera sense mirall amb controls manuals. El més important és que siguis tu qui decideix els paràmetres de la fotografia.

Trípode: Per a mantenir la càmera estable i evitar la trepidació. També cal tenir en compte que la fotografia de producte requereix més paciència i una bona col·locació dels objectes, i si utilitzem un trípode tenim les dues mans lliures per a remoure i recol·locar els productes.

Lents: Un objectiu macro és ideal per a capturar detalls nítids però no és indispensable. Comença amb el kit bàsic i de mica en mica ves professionalitzant el teu equip.

Fons i superfícies: Fons llisos i superfícies reflectores o mat per als teus productes. Les cartulines i papers de belles arts també són una bona solució i molt econòmiques.

Il·luminació: Fonts de llum natural o il·luminació artificial. Al principi és millor que treballis amb llum natural i quan la dominis a la perfecció, ja pots anar adquirint diferents fonts de llum segons les teves necessitats.

Composició i Enquadrament

La composició és clau en la fotografia de productes. Aprèn sobre regles com la regla dels terços i la simetria. Experimenta amb diferents angles i plans per a destacar les característiques dels teus productes.

Il·luminació: La il·luminació és un dels aspectes més importants de la fotografia de productes. Explora la llum natural i la il·luminació artificial. Aprèn a difuminar la llum, evitar ombres no desitjades i destacar els detalls dels teus productes.

Configuració de la càmera: Dominar els ajustos de la cambra és essencial. Aprèn sobre l’obertura, la velocitat d’obturació i la sensibilitat ISO per a controlar l’exposició i la profunditat de camp.

Edició Posterior: Després de capturar les teves imatges, no oblidis l’edició posterior. Programes com Adobe Lightroom i Photoshop poden ajudar-te a perfeccionar les teves fotos, ajustar el contrast, la saturació i corregir petits defectes.

Pràctica i Paciència: La pràctica constant és la clau per a millorar en la fotografia de productes. No et desanimis si les teves primeres imatges no són perfectes. La paciència i la perseverança et portaran lluny en aquest camp.

Conclusió

La fotografia de productes és una habilitat valuosa en el món del comerç electrònic i la publicitat. Amb els conceptes bàsics que he explicat en aquesta entrada de blog, estàs llesta per a començar el teu viatge en la creació d’imatges impressionants de productes. Recorda que la pràctica i l’experimentació són els teus millors aliats, així que comença a disparar! En futures publicacions, aprofundirem en tècniques avançades i trucs per a portar les teves habilitats de fotografia de productes al següent nivell.

Si voleu veure algunes de les fotografies de producte que he fet els ultims temps, podeu xafardejar el portfoli AQUÍ

I si tens qualsevol dubte, tens espai als comentaris per preguntar.

Ivet Jornet, fotografa de marques i emprenedors

Soc la Ivet de Mataró, l’any 2011 vaig començar els meus estudis de fotografia i des de llavore’ns he experimentat amb la tècnica i participat en diferents exposicions.

El meu objectiu és ser una eina a disposició de la societat, ajudar a créixer projectes que deixin empremta, que beneficiïn tant a la societat com al medi ambient.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquestes publicacions et poden interessar

El meu viatge a Mallorca

El meu viatge a Mallorca

Com moltes ja sabeu, hem passat una setmaneta a Mallorca. El primer viatge de la Sança amb avió! Tota una aventura. Hem pogut visitar platges i...

Aquesta web utilitza cookies, Les acceptes?   
Privacidad