D’excursió al Zoo de Barcelona

30 gen., 2023 | Descobriments | 0 comments

Nova setmana i nova entrada al blog, aquesta vegada per a la secció “DESCOBRIMENTS”, us porto d’excursió al Zoo de Barcelona.

No les tenia totes, de veritat. L’última vegada que vaig anar al zoo l’experiència no va ser la millor: instal·lacions petites, brutes, deixades, animals tristos i mal cuidats. Així que quan vam pensar a portar a la nostra filla per primera vegada al Zoo, vam investigar una mica. Tot indicava que les coses havien canviat des de llavors, els articles periodístics, els reportatges als telenotícies, les opinions de les famílies que hi havien anat fa poc… Realment ens vam endur una bona sorpresa:

Els objectius del Zoo

El Zoo de Barcelona té com a missió ajudar a la conservació de la fauna salvatge i a la biodiversitat del món, treballant conjuntament amb altres zoos, administracions, organitzacions i centres universitaris i científics.

L’objectiu és garantir el benestar dels animals, tenir instal·lacions innovadores i seguir totes els requisits que marquen les diverses estratègies mundials per a la conservació d’espècies en nuclis zoològics.

El nou model de zoo se centra en la fauna propera, però sense deixar de banda la participació en projectes sobre fauna llunyana als hàbitats naturals on el seu equip de professionals pugui aportar beneficis directes a la conservació de la biodiversitat.

Això és el que diu la seva web, però que ens vam trobar nosaltres:

Realment, les noves instal·lacions estan molt ben trobades, són més espaioses i agradables per als animals. Sobretot parlo de la zona del bioma Sabana-Sahel amb les girafes, els elefants i altres espècies, té una extensió de 2.000 metres quadrats, incloent-hi 400 metres quadrats de dormitoris.

 

Altres zones que també han millorat, reformulat o creat de zero són:

La terra de dragons, la primera instal·lació íntegrament renovada del nou Zoo de Barcelona. Acull un total de cinc espècies d’animals de l’Àsia Pacífic.

L’Aviari va ser construït en la dècada dels 70 i reformada profundament l’any 2002 per representar els ambients dels diferents ecosistemes on habiten les aus, com ara les selves americanes, asiàtiques i africanes. L’èxit de reproducció a l’Aviari és molt alt, ja que diverses espècies en perill d’extinció hi crien amb freqüència.

El Palmerar és un espai molt ben trobat, hi ha un munt d’espècies d’ocells. És com passejar per dins de la selva.

En definitiva, els nous espais i instal·lacions estan molt aconseguits, nets, cuidats i compleixen els propòsits i objectius pels quals han sigut pensats. Per contra, la comparativa amb els espais vells encara no actualitzats fan una mica de pena, es veuen petits i bruts. Però en la seva defensa diré que no deu ser fàcil gestionar obres i construccions amb animals que no pots tancar dins una caixa fins que hagis acabat.

Així que, en resum, anar al zoo amb criatures és una gran aventura.

Consells per a fotografiar els animals del zoo

No tenim gaire marge de maniobra a l’hora de fotografiar els animals del zoo, els espais són els que són i només els podem veure des dels punts indicats (sigui a través dels vidres o les reixes) així que et convido a centrar-te en la composició.

1-Jugar amb les línies: Busca una posició respecte al subjecte que vols fotografiar on les línies t’ajudin a centrar l’atenció en un punt concret.

2- Busca marcs naturals: emmarca el teu subjecte entre els elements que l’envolten.

3- Desenfoca el fons: ens podem centrar en un sol exemplar i donar-li més protagonisme si el fons està totalment desenfocat.

4- Sigues pacient: moltes vegades els animals estaran en posicions poc vistoses o avorrides, espera o torna a passar en un altre moment, potser tens sort.

I fins aquí els consells per a fotografiar els animals del zoo. Us deixo una petita galeria amb algunes de les fotografies que encara no heu vist. Espero que us hagi agradat.

Si teniu qualsevol dubte, us llegeixo als comentaris.

Ivet Jornet, fotografa de marques i emprenedors

Soc la Ivet de Mataró, l’any 2011 vaig començar els meus estudis de fotografia i des de llavore’ns he experimentat amb la tècnica i participat en diferents exposicions.

El meu objectiu és ser una eina a disposició de la societat, ajudar a créixer projectes que deixin empremta, que beneficiïn tant a la societat com al medi ambient.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquestes publicacions et poden interessar

El meu viatge a Mallorca

El meu viatge a Mallorca

Com moltes ja sabeu, hem passat una setmaneta a Mallorca. El primer viatge de la Sança amb avió! Tota una aventura. Hem pogut visitar platges i...

Aquesta web utilitza cookies, Les acceptes?   
Privacidad