Així es va fer la sessió de TAPA’T

24 oct., 2022 | Sessions | 0 comments

Bentornades al meu raconet, avui us porto la primera entrada de la secció SESSIONS. Una secció on us parlaré dels darrer les càmeres, com vam construir el moodboard per a realitzar la sessió i us ensenyaré algunes de les fotografies finals del priojecte.

Però abans de res, us explico què és Tapa’t Bee wraps:

El projecte Tapa’t Bee Wrap és un negoci de venda d’embocalls reutilitzables, fets a base de tela de cotó encerats amb cera d’abella, resina de pi i oli de jojoba. Aquesta meravella per a les fans del zero waste ens la ven la Cecilia, la emprenedora que hi ha darrer d’aquest gran projecte.

La Cecilia va detectar una necessitat que no tenia coberta: com embolicar, conseravar i transportar aliments sense utilitzar tuppers de plàstic ni de vidre (que pesen molt), papers d’alumini o film transparent que sempre acaben a la bossa dels envasos.

Investigant, va descobrir que a certs països s’estava posant de moda aquesta manera de protegir i transportar els aliment, les teles encerades. Després de molt experimentar, doncs en aquell moment no hi havien receptes per a la barreja d’encerats, va trobar la barreja perfecte! A partir de la cera d’abella desfeta, la resina de pi i l’oli de jojoba (tot en perfecte equilibri) va encerar unes teles de cotó que complien amb les seves espectatives.

Després de probar-les ella mateixa i regalar-ne a les seves amistats, amb resultats satisfactoris, va decidir començar a comercialitzar-les.

Actualment la podeu trobar i comprar els seus Tapa’t a través de la seva pàgina d’Instagram, la seva web i al mercat d’artesans de Cardadeu que es fa el 1r i el 3r dissabte de cada mes.

Com es va fer la sessió

Quan la Cecilia em va contactar tenia molt clar què volia: Fotografies dels seus productes per a la pàgina web i la botiga online. Però no només volia fotografies estil e-commerce (amb fons blanc), volia que es veiessin els diferents usos que tenen els seus productes, les principals característiques i la manera de conservar-los i que ens durin molt de temps.

El primer que vam fer, després de reunir-nos i definir els terminis per a la realització de la sessió, va ser elaborar un moodboard (que vaig dividir per temàtiques) per a fer-nos una idea de l’estil, la llum i els colors que voliem aconseguir.

Una vegada decidits els aspectes estètics, vam quedar a la seva botiga, on vam estar xerrant una mica de tot el que us he explicat al principi i em va proporcionar tots els productes i accessòris que vaig utilitzar per a les fotografies.

A part, jo ja havia començat a dibuixar les idees per a cada fotografia en una llibreta. Moltes fotògrafes estàn utilitzan programes de dibuix digitals però jo sóc de la vella escola i necessito paper i llàpis. Aquí la mostra de perquè faig fotografies i no dubuixos:

A part, jo ja havia començat a dibuixar les idees per a cada fotografia en una llibreta. Moltes fotògrafes estàn utilitzan programes de dibuix digitals però jo sóc de la vella escola i necessito paper i llàpis. Aquí la mostra de perquè faig fotografies i no dubuixos:

I aquí comença la part creativa, buscar els fons que millor encaixin, remenar per casa buscant accessòris, pensant com han d’anar els flaixos per aconseguir la millor llum…

Una vegada realitzades les fotografies, toca seure davant de l’ordinador i editar, perquè encara que sempre procuro disparar el millor possible sempre hi han aspectes que es poden millorar.

Aqui us deixo un petit exemple de fotografies abans i després de passar per l’ordinador.

Abans
Després
Abans
Després

I amb tot això fet, toca enviar el material final. Simplement les envío per Wetransfer i espero la resposta de la clienta. Sempre us dic que, el resultat que jo us entrego pot ser modificat, ja sigui reenquadrar, retocar un color o ajustar algun paràmetre que no us acabi de convèncer. Al final és com fer una peça de roba a mida, fins que el client no queda satisfet amb el resultat final jo no he acabat la feina.

I fins aquí la primera entrada de la secció SESSIONS, espero que us hagi agradat i l’hagiu trobat interessant.

Si voleu veure un recull de les fotografies d’aquest encàrrec, visiteu la galeria de TAPA’T BEEWRAP

Ivet Jornet, fotografa de marques i emprenedors

Soc la Ivet de Mataró, l’any 2011 vaig començar els meus estudis de fotografia i des de llavore’ns he experimentat amb la tècnica i participat en diferents exposicions.

El meu objectiu és ser una eina a disposició de la societat, ajudar a créixer projectes que deixin empremta, que beneficiïn tant a la societat com al medi ambient.

0 Comments

Submit a Comment

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquestes publicacions et poden interessar

El meu viatge a Mallorca

El meu viatge a Mallorca

Com moltes ja sabeu, hem passat una setmaneta a Mallorca. El primer viatge de la Sança amb avió! Tota una aventura. Hem pogut visitar platges i...

Aquesta web utilitza cookies, Les acceptes?   
Privacidad